Blog Archive

Tuesday, July 12, 2011

Nabeel Rajab interview (Swedish Radio)


. .
I Bahrain har tusentals shiamuslimer sparkats från sina jobb och slängts ut från skolor som myndigheternas svar på de omfattande demokratidemonstrationerna tidigare i år. Bahrains ledande människorättsaktivist Nabeel Rajab befarar att förföljelsen kommer att fortsätta.

Förutom alla som dödades i samband med demonstrationen och de hundratals som greps varav många torterades, har alltså tusentals människor förlorat sina jobb och på skolor och universitet har både lärare och elever tvingats sluta.

Lägg till nattliga polisräder i hem och förföljelse av människorättsorganisationen. Myndigheternas svar till dem som på något sätt deltog i de stora fredliga demonstrationerna i Manama i februari och mars. Fredliga tills regimen med hjälp av saudiarabiska soldater brutalt slog ner demokratirörelsen

Folket fick betala ett högt pris för sitt uppror och de har fått lida svårt säger Nabeel Rajab.

--De har fått lida utan att få någonting tillbaka, förutom många bakom galler, många som tvingas gå hungriga då de inte längre har något jobb.

Nyligen inleddes vad regeringen kallar en nationell dialog, men oppositionen och människorättsgrupper förkastar den som ett sätt för regeringen att lugna omvärlden, det finns ingen vilja till förändringar menar man.

Nabeel Rajab vill hoppas på en ljusare framtid, men säger att han är realist och befarar istället att fler grips och sparkas från sina jobb, för om det inte finns någon politisk vilja, finns det inte heller någon stabil framtid

http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3304&grupp=6240&artikel=4597250

No comments: